Til forsiden
:: Bøger :: Musik :: Film :: Gaveartikler :: Julevarer ::
 Den gode den onde
Varegenre.
Grundtvig

Forfatter.
Baunvig, Katrine Frøkjær & Schelde, Michael (red.)
Pris i DKK: 229.00            
Beskrivelse.
Hvad sker der, når levede liv og skrevne bøger slår om i kulturelle bevægelser? Hvad var vejen fra ’N.F.S. Grundtvig’ til ’grundtviganisme’? Og hvordan var overgangen fra ’Georg Brandes’ til ’brandesiansk’ og ’kulturradikal’. Det er hovedspørgsmålene i denne bog, som handler om fremvæksten af to afgørende kulturelle strømninger i dansk åndsliv.
N.F.S. Grundtvig (1783-1872) og Georg Brandes (1842-1927) er ophavsmænd til hver sin bevægelse, som har præget dansk politik og kultur i mere end halvandet hundrede år. I deres samtid var de markante og farverige personer, der satte præg og dannede tone. I det 20. århundrede blev deres tanker løbende genstand for genfortolkning i de miljøer, som følte sig forpligtede på deres arv, og som ønskede at revitalisere den.
De to mænd delte det 19. århundrede imellem sig, ligesom de delte vandende. Grundtvig er – blandt meget andet – kommet til at stå for mild og åbenhjertig oplysning; Brandes er – blandt lige så meget andet – forbundet med åndsfriskhed og spids kritik. Denne bog leder efter toner og stemninger, venner og vendinger, protegeer og arvtagere, folk og fænomener, som kan hjælpe os til at tegne konturerne af de tilværelser, der udfoldede sig i de grundtvigianske og brandesianske miljøer.
De fem artikler i afsnittet Bevægelser er fagfællebedømt.

Om grundtvigianister og branditter.


Tilbage


  Søg i produkterne
 
Søgeord:


 
 


  Indkøbskurv
Kurven er tom
Gå til kurven


Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her!
 


Nyheder
Åbningstider i december
I december har vi følgende åbningstider: Manda..
Læs mere

Udsalg 2017
Nu er hele udsalget klar. Se listen Læs mere

 
Udviklet af landIT